Indonesian Workshops - Catering

Back

IRIEN DAMAYANTI - Promotor Indonesische Cultuur

Graag stel ik me even aan u voor. Mijn naam is Irien en ik ben afkomstig uit Indonesië. Sinds 1995 woon ik al in België en het promoten van de Indonesische cultuur is voor mij een echte passie geworden.

Indonesisch Eten

De traditionele gerechten van mijn geboorteland wil ik graag delen met iedereen. In kooklessen demonstreer ik hoe je deze gerechten ook thuis op een makkelijke manier kunt bereiden. Ik maak de echte nasi goreng en bami goreng, de overheerlijke satés met pindasaus, de loempia's en nog zoveel andere verrukkelijke gerechten voor u klaar. In een gezellig samen zijn geef ik nadien uitleg over de bereidingswijze en dan genieten we met zijn allen van de klaargemaakte gerechten.

Ik vertegenwoordig mijn land ook op wereldfeesten en maak er dan heerlijke gerechten klaar waarbij ik uitleg geef over de verschillende kruiden. Of ik maak Indonesische gerechten klaar voor speciale gelegenheden en feesten.

Contacteer mij voor meer info en om verdere afspraken te maken.

e-mail: irien@skynet.be

Website: Rumah Jawa

Indonesische Rijsttafels en Tumpeng Feest Gerechten

  • Rijsttafel Garuda: 3 vlees/kip+ 2 vis + 2 saté + 2 ei/tofu + 3 groenten schotels
  • Rijsttafel Pelangi: 1 vegetarische saté + 2tofu/tempé + 2 ei  + 2 groenten schotels
  • Rijsttafel Kartini: 2 vlees/kip + 1 vis + 1saté + 1 ei/tofu + 2 groenten schotels
  • Rijsttafel Sederhana: 1 vlees/kip + 1 ei/tofu +2 groenten schotels
  • Tumpeng Robyong: een gele kegelvormige berg rijst met bovenaan enkele hardgekookte eieren, trassi, ui en rode peper. Rond de rijstkegel liggen 7 soorten bijgerechten: ayam ingkung (gekruide gebakken kip), telur rebus (hardgekookte eieren), urapan sayur (gemengde groenten met kokos), sambal goreng kreni (gehaktballetjes in mild gekruide saus), udang goreng (gebakken garnalen), perkedel kentang/jagung (gekruide aardappel- of mais kroketjes), en rendang daging (Indonesische gestoofd rundsvlees).

Vlees/kipschotel

  • Soto Ayam – kippensoep
  • Ayam Bumbu Rujak – kip in pikante saus
  • Ayam Goreng – gebakken kip
  • Kare Ayam – kip met currysaus
  • Opor Ayam – kip met kokossaus
  • Rendang – pikant gestoofd rundvlees
  • Semur Daging Sapi – gesmoord rundvlees
  • Daging Balado – rundvleesmet verse chili
  • Daging Lada Hitam –rundvlees zwarte peper
  • Daging Saos Tiram – rundvlees in oestersaus
  • Perkedel kentang daging –kroket met vlees
  • Sambal goreng printil – hetegehaktballetjes
  • Gulai Kambing – lamsvlees met kokossaus

Vis schotel

  • Sambal Udang – garnalen in pittige saus
  • Udang Nanas Pedas – garnalen ananas
  • Udang Goreng Tepung – tempura garnalen
  • Ikan Bakar – gegrilde vis
  • Ikan Kuluyuk Asam Manis – vis zoetzuresaus
  • Pepes Ikan – gestoomde vis in bananenblad
  • Pesmol Ikan – gebakken vis met gele saus

Saté schotel

  • Sate Ayam – kip saté
  • Sate Daging– rund saté
  • Sate Kambing – lam saté
  • Sate Tahu – tofu saté

Ei / Tofu schotel

  • Dadar Telur Kepiting – omelet met krab
  • Opor Telur – ei met kokossaus
  • Sambal Telur Balado – ei in chili saus
  • Besengek Tempe Tahu – tofu met currysaus
  • Sambal Goreng Tahu – tofumet chili saus
  • Tumis Tahu – gebakken tofu met zoete saus

Groenten en fruit schotels

  • Acar Kuning – ingelegde gele groenten
  • Cap Cai – gebakken groenten in knoflook
  • Gado Gado – Javaanse salade met pindasaus
  • Orak Arik – gebakken kool met ei
  • Urap – gestoomde groenten - geraspte kokos
  • Sayur Lodeh – groenten in kokossaus
  • Tumis Sajur Campur – groenten metsojasaus
  • Tumis pancawarna – groenten in oestersaus
  • Rujak Buah – stukjes fruit in zoete saus

Snacks

  • Bakwan Sayuran – groenten beignet (s)
  • Dadar Gulung – groene flensjes met kokos (s)
  • Martabak – Indonesisch pasteitje (s)
  • Pangsit goreng– gefrituurde dumpling (s)
  • Pisang Goreng – gebakken banaan (s)
  • Samosa – vegetarischedeeghapje (s)
  • Siomay – gestoomde dumpling (s)
  • Kue Lapis legit – spekkoek (g)
  • Lemper –rijstrolletje met kip (g)
  • Lumpia – loempia met groenten / gehakt (g)
  • Risoles – gepaneerdegevulde flensje (g)

Bij alle rijsttafels wordt er Nasi Goreng (gebakken rijst), Bami Goreng (noedels), MihoenGoreng (rijst noedels) of Nasi Putih (witte rijst) geserveerd. Tevens krijg je er de volgende bijgerechten bij: Bawang Goreng (gebakken uitjes), Sambal en Kroepoek. Snacks zijn apart te verkrijgen.

Te bevragen bij Irien Damayanti.

Back

About

Java, the heart of the Indonesian Republic. An Orientation to the Culture and Traditions of Java.

Workshops

more

Definitions

  • The Island of Java Java is the fifth-largest island of Indonesia. With a population of 120 million people (65% of the total population in Indonesia) living on an area of 127569 sq. km (7% of the total Indonesian area), it is the most crowded island in the world..
  • Javanese Ceremonies Traditions that are celebrated within the culture of the Indonesian people on Java.
  • Mixed Marriage A mixed marriage is when two people from different cultural backgrounds or different religious traditions or faiths marry.

Website